BERLIJN - De Duitse politie heeft een eerste verdachte opgepakt van de spectaculaire overval bijna een week geleden op een groot internationaal pokertoernooi in een vijfsterrenhotel in Berlijn.

Dit heeft de krant Berliner Morgenpost zaterdag gemeld. Zaterdagmiddag een week geleden sloegen vier gemaskerde criminelen toe in het Grand Hyatt op de Potsdamer Platz in het centrum van Berlijn.

Ook een politiewoordvoerder heeft dat zaterdag bevestigd.

De verdachte is vrijdagavond opgepakt in een woning in Berlijn. Na de arrestatie heeft de politie twee woningen doorzocht.

Potsdamer Platz

Vier gemaskerde criminelen hadden vorige week toegeslagen in het Grand Hyatt op de Potsdamer Platz in het centrum van Berlijn. Ze bedreigden het personeel en de gasten met machetes, handgranaten en machinepistolen en maakten 242.000 euro buit.

In het luxehotel was een belangrijk pokertoernooi gaande. De prijzenpot voor het evenement waaraan onder anderen voormalig toptennisser Boris Becker deelnam, bedroeg 3,7 miljoen euro.

Crimineel verleden

De arrestant heeft volgens de lokale krant Berliner Morgenpost een crimineel verleden. Nadere bijzonderheden zijn nog niet bekend.