LAHORE - Het dodental door de zelfmoordaanslag vrijdag in de Pakistaanse stad Lahore is tot 39 opgelopen. Circa honderd mensen zijn gewond geraakt.

Dat heeft de Pakistaanse politie laten weten. Eerder sprak de politie van 25 doden door de terreuractie in de stad in het oosten van Pakistan.

Een politiechef sprak van twee explosies in een tijdsbestek van 15 seconden. Hij zei dat op de plek waar de aanslag werd gepleegd de hoofden van de twee vermoedelijke daders zijn gevonden. De verantwoordelijkheid voor de terreuractie is niet opgeëist.

Aanslag

Maandag werden door een zelfmoordaanslag in Lahore dertien mensen gedood. Het doelwit van die aanslag was een gebouw van de politie en de geheime dienst waarin verdachte islamitische extremisten worden ondervraagd.

Strijders van het terreurnetwerk al-Qaeda en andere extremisten plegen geregeld terreuraanslagen in Pakistan, dat als bondgenoot van de Verenigde Staten geldt in de strijd tegen radicale moslims.

Het is vooral erg onrustig in het noordwesten van het land, nabij de grens met Afghanistan. Het Pakistaanse leger levert hier strijd tegen bewegingen als de Taliban.