NICOSIA - De politie van Cyprus denkt het lichaam van oud-president Tassos Papadopoulos, dat eind vorig jaar was gestolen, te hebben teruggevonden.

Dat heeft een politiewoordvoerder maandag bekendgemaakt. DNA-onderzoek moet uitsluitsel geven.

Het lichaam zou zijn gevonden op een begraafplaats even buiten de Cypriotische hoofdstad Nicosia. Het kerkhof ligt vlakbij de plaats waar Papadopoulos eerst lag begraven.

Het ontzielde lichaam was in de nacht van 10 op 11 december vorig jaar gestolen, een dag voor de eerste herdenking van zijn overlijden.

De dieven maakten gebruik van de donkere nacht, een zware regenbui en een stroomstoring om ongestoord de 250 kilo zware grafsteen te lichten en het lichaam mee te nemen.

Daders

De daders zijn voor zover bekend nog niet opgespoord. Ook de motieven van de dieven zijn niet opgehelderd.

De nationalist Papadopoulos leidde Cyprus van 2003 tot februari 2008. Hij voelde niets voor hereniging van het Griekse en het Turkse deel van het eiland. In 2008 verloor hij de presidentsverkiezingen van de communist Demetris Christofias, die verzoening met de Turken wil.

Op 12 december 2008 overleed Papadopoulos aan de gevolgen van longkanker. Een jaar later werd de president herdacht bij een leeg graf.