BERLIJN - De daders die zaterdag een spectaculaire overval pleegden in een vijfsterrenhotel in Berlijn, waar op dat moment een groot internationaal pokertoernooi aan de gang was, zijn nog spoorloos.

De politie verzamelt en analyseert getuigenverklaringen, videomateriaal en ander bewijs, aldus een zegsman in Duitse media.

Ten minste vier gemaskerde overvallers stormden zaterdagmiddag de Grand Hyatt op de Potzdamer Platz in het centrum van de stad binnen en stortten zich op de kassa's, waar op dat moment ten minste 600.000 euro lag.

Ze hadden machinegeweren, handgranaten en kapmessen bij zich. Op dat moment hadden twee beveiligers pauze.

Tas

Een van de beveiligingsmensen wist een overvaller te pakken te krijgen, maar de gemaskerde man werd bevrijd door zijn handlangers. De beveiliger wist een tas met geld in handen te krijgen waar een groot deel van de buit in zat.

De overvallers vluchtten via de nooduitgang naar buiten, gingen richting het naastgelegen winkelcentrum waar ze met een zwarte Mercedes gevlucht zouden zijn. De buit zou ongeveer 200.000 euro zijn.

Paniek

In de speelzaal brak onder deelnemers en toeschouwers van het toernooi paniek uit toen de gewapende mannen ,,dit is een overval'' schreeuwden. Veel mensen lieten hun kaarten vallen en doken onder de tafel, anderen probeerden te vluchten.

In het gedrang dat daarop ontstond zouden zeven mensen lichtgewond zijn geraakt. De overval duurde ongeveer tien minuten, aldus een ooggetuige. Er zijn geen schoten gelost.

Boris Becker

De prijzenpot van het toernooi, European Poker Tour (EPT), bestond uit 4,6 miljoen euro. Bijna duizend deelnemers uit 48 landen, onder wie oud-tennisster Boris Becker, hadden duizenden euro's inleggeld betaald.

Zondag vindt de finale plaats van het vijf dagen durende toernooi.