BERLIJN - Zes zwaarbewapende personen hebben zaterdag een spectaculaire overval gepleegd in een luxehotel in Berlijn, waar op dat moment een groot internationaal pokertoernooi aan de gang was.

Dat meldden Duitse media op gezag van de politie in de Duitse hoofdstad.

De gemaskerde overvallers stormden zaterdagmiddag de Grand Hyatt op de Potzdamer Platz in het centrum van de stad binnen en stortten zich op de kassa's (video).

Ze hadden machinegeweren, handgranaten en kapmessen bij zich. Vier mensen vielen het gebouw binnen, terwijl twee anderen op de uitkijk bleven staan.

Beveiliging

Een van de beveilingsmensen wist een overvaller te pakken te krijgen, maar de gemaskerde man werd bevrijd door zijn handlangers. Bij deze worsteling verloren de daders een tas met een groot deel van de buit, aldus de politie.

De overvallers wisten te vluchten, maar hoeveel geld ze hebben meegenomen, wilde de politie niet zeggen. Volgens de Berlijnse nieuwswebsite B.Z. zou het om circa 800.000 euro gaan.

Paniek

In de speelzaal brak onder deelnemers en toeschouwers van het toernooi paniek uit toen de gewapende mannen ''Dit is een overval'' schreeuwden. Veel mensen lieten hun kaarten vallen en doken onder de tafel, anderen probeerden te vluchten.

In het gedrang dat daarop ontstond zouden enkele mensen lichtgewond zijn geraakt. De overval duurde ongeveer tien minuten, aldus een ooggetuige. Er zouden geen schoten zijn gelost.

De daders vluchtten na de overval naar een winkelcentrum en verdwenen daar in de mensenmassa. Ooggetuigen hebben gezien hoe de groep in een zwarte Mercedes stapte.

Prijzengeld

Volgens de organisator van het toernooi, European Poker Tour (EPT), waren de zes overvallers waarschijnlijk afgekomen op het prijzengeld van in totaal 4,6 miljoen euro. Ongeveer vier uur na de overval, na sporenonderzoek van de politie, is het toernooi hervat.

Bijna duizend pokerspelers doen mee aan het vijf dagen durende toernooi. Zondag is de finale.