AMSTERDAM - De regering van Chili heeft het aantal doden donderdag als gevolg van de aardbeving en de daaropvolgende tsunami naar beneden bijgesteld. Volgens president Michelle Bachelet waren 271 vermisten als slachtoffer geregistreerd.

Viceminister van Binnenlandse Zaken Patricio Rosende verklaarde dat er inmiddels 279 lichamen zijn geïdentificeerd. Een nieuw dodental is niet genoemd, maar woensdag werd nog gerept van 802 doden.

De regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd vanaf zondag ''ter nagedachtenis aan de de Chilenen die zijn omgekomen'', zo verklaarde Rosende.

De bewindsman las donderdag een lijst voor met de namen van de geïdentificeerde slachtoffers. Bachelet stelde de wintertijd uit tot 3 april om de zoektocht naar slachtoffers te faciliteren.

Nieuwe beving

Donderdag was er opnieuw een zware nabeving in Chili, ditmaal in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land. De beving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Sinds de aardbeving van zaterdag hebben zich meer dan 150 naschokken voorgedaan.

Aardbeving in Chili