LONDEN - Jon Venables, een van de twee daders van de geruchtmakende moord op de Britse peuter Jamie Bulger in februari 1993, is opnieuw achter tralies gezet.

Dat meldden Britse media dinsdagavond.

De moordenaar heeft volgens de autoriteiten de voorwaarden voor zijn vrijlating geschonden. Nadere details over de aanleiding voor de arrestatie van de inmiddels 27-jarige Venables werden niet vrijgegeven.

De man was tien jaar oud toen hij Bulger op gruwelijke wijze om het leven bracht. Hij kwam tot zijn daad samen met een leeftijdgenoot, Robert Thompson.

De twee hadden het jongetje meegelokt uit een winkelcentrum in de omgeving van Liverpool en vervolgens doodgeslagen met stenen en een ijzeren staaf. Het ontzielde lichaam lieten ze achter bij een spoorbaan.

Volwassen

De daders werden enkele dagen later gearresteerd. Acht maanden later werden ze veroordeeld volgens het strafrecht voor volwassenen. In 1999 bepaalde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens dat dat niet had mogen gebeuren.

Twee jaar daarna werden ze onder een reeks voorwaarden vrijgelaten, omdat ze ''niet langer een gevaar zouden vormen voor de samenleving''.

Venables en Thompson kregen nieuwe identiteiten, tot woede van een groot aantal Britten. Sindsdien werd niets meer van de daders vernomen.