TURIJN - In Turijn zijn enkele uren voor aanvang van het duel Juventus - Ajax supporters van de Italiaanse club slaags geraakt met de politie.

De ordetroepen grepen donderdagavond in omdat de harde kern van Juventus de confrontatie wilde zoeken met de Amsterdamse aanhang.

Enkele supporters, waarvan vier Nederlanders, en een politeman raakten daarbij gewond. Volgens een Ajax-fan was het 'een grote chaos' in de stad, zo zegt hij tegenover NU.nl. "'Het is heel gevaarlijk hier op straat."

Volgens de Italiaanse krant La Stampa hadden de supporters veel gedronken, waarna ze de straat op gingen en met stenen en flessen bier gooiden. Het ging om een groep van 350 man. Eenmaal bij het stadion aangekomen, gingen de Hollanders op de vuist met aanhangers van Juventus.

Traangas

De politie zou traangas en rubberen kogels hebben gebruikt om de fans uit elkaar te drijven. Lokale bronnen melden dat er ook fans van ADO Den Haag en het Poolse Legia Warschau betrokken zijn bij de ongeregeldheden.

Vlak voor de wedstrijd was de situatie weer normaal.

Gebiedsverbod

Deze week kregen zestien aanhangers van ADO Den Haag nog een gebiedsverbod opgelegd voor  Schiphol. De ADO-supporters zouden mogelijk de confrontatie met de Ajax-fans willen zoeken. Ook wilden een aantal ADO-supporters naar Turijn afreizen.