ORLANDO - Een orka heeft woensdag een trainster gedood in het pretpark SeaWorld in Orlando in de Amerikaanse staat Florida. Topman Dan Brown van SeaWorld zei dat het incident zich kort voor het begin van een show voordeed.

Een politiewoordvoerder stelde dat de 40-jarige vrouw vermoedelijk is uitgegleden en daarna in een bassin van de orka's terechtkwam.

De orka Tillikum greep haar daarna en trok de vrouw onder water. Volgens Brown kwam ze door verdrinking om het leven.

Hij noemde het slachtoffer een van de meest ervaren trainers van orka's in het waterpretpark. Ze werkte al zestien jaar in SeaWorld.

Incidenten

Amerikaanse media meldden dat Tillikum eerder bij incidenten betrokken is geweest. De orka zou schuld hebben gehad aan de verdrinkingsdood van een van zijn trainers in 1991 in een waterpretpark in de Canadese provincie British Columbia.

De orka werd in 1992 aan SeaWorld verkocht. In 1999 werd in het waterpark het lichaam van een naakte man aangetroffen op de rug van een orka.

Hij was door onderkoeling om het leven gekomen. De man was mogelijk een bezoeker die erg onder de indruk was van de verrichtingen van de orka's.

Mogelijk had hij geprobeerd met een van de dieren te zwemmen. Die orka was Tillikum, aldus Amerikaanse media. Het is niet bekend wat er nu met Tillikum gaat gebeuren.

Orka doodt trainer