Mogelijk nog een slachtoffer treinramp Halle

BRUSSEL - Er ligt mogelijk nog een negentiende slachtoffer onder de treinen die op 15 februari bij het Belgische Halle op elkaar inreden.

Dat heeft de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws maandag gemeld.

Het slachtofferindentificatieteam dacht dat het aantal slachtoffers van de ramp op achttien zou blijven staan.

Volgens Het Laatste Nieuws gaan reddingswerkers en het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken er echter vanuit dat er nog een negentiende slachtoffer is.

Been

''Er steekt een been vanonder een gekantelde coupé. Eerder was er ook al een been geborgen dat niet aan een slachtoffer kon worden gelinkt'', aldus een anonieme bron in Het Laatste Nieuws.

Pas als de gekantelde coupé wordt opgetild, zal er duidelijkheid zijn. Mogelijk gebeurt dat maandag of dinsdag.

Een justitiewoordvoerder in Brussel kon maandagmiddag nog niet bevestigen dat er een negentiende slachtoffer is gevonden. Onderzoek moet dat uitwijzen, zei hij tegen persbureau Belga.

Herdenking

Op initiatief van de Belgische regering vindt zaterdag in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel een nationale herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van Halle plaats.

Premier Yves Leterme heeft dat laten weten. ''Dit verschrikkelijke drama heeft alle Belgen diep aangegrepen'', aldus de premier.

De 15e februari 2010, de datum waarop de treinramp plaatshad, zal volgens hem ''in de geschiedenis van ons land een dag van verslagenheid en verdriet blijven''.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie