Aanslag op Indiaas restaurant eist levens

POONA - Zeven Indiërs, een Iraniër en een Italiaan zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een bomaanslag op een drukbezocht restaurantje in de Indiase stad Poona.

Onder de zestig gewonden zijn ook twaalf buitenlanders. Het was de eerste keer dat het land door zo'n terroristische aanslag werd opgeschrikt sinds de aanslagen in Bombay in november 2008 waarbij 166 mensen de dood vonden.

De bom zat in een rugzak die onder een tafel was geplaatst.

Het tijdstip van de aanslag is precair. De bom ontplofte een dag na het besluit van de regeringen in New Delhi en Islamabad om hun dialoog 25 februari te hervatten.

Pakistan

India kapte de gesprekken met Pakistan af na de bloedige aanslagen in Bombay omdat het stelde dat Pakistanen achter het bloedvergieten zaten. De Pakistaanse premier Yusuf Raza Gilani heeft de aanslag in Poona zondag fel veroordeeld.

De getroffen eetgelegenheid German Bakery is populair bij zowel Indiërs als buitenlanders. De meer dan duizend jaar oude stad in de deelstaat Maharashtra is onder verschillende namen bekend zoals Pune en Punawadi.

Poona ligt 125 kilometer ten zuidoosten van Bombay. Het geldt met een reeks universiteiten en zeker honderd andere onderwijsinstellingen als de 'studentenhoofdstad' van het land. Met de buitenwijken samen telt Poona bijna vier miljoen inwoners en behoort tot de grootste agglomeraties van India.

Tip de redactie