HUNTSVILLE - Zeker drie mensen zijn gedood tijdens een schietpartij op een universiteit in Huntsville in de Amerikaanse staat Alabama. Bij een tweede schietpartij, bij een restaurant in Gresham, Oregon vielen twee doden en twee gewonden.

De verdachte van de schietpartij op de universiteit, een biologiedocente, is opgepakt, net als haar echtgenote. De slachtoffers zouden collega's zijn van de vrouw.

Dat meldden Amerikaanse media vrijdag op basis van informatie van de lokale autoriteiten. De schietpartij had plaats rond vier uur 's-middags. Drie personen raakten zwaar gewond.

De docente zou tot haar daad zijn gekomen, kort nadat ze te horen had gekregen dat ze geen vaste aanstelling zou krijgen. Ze sloeg toe tijdens een vergadering van werknemers van de faculteit biologie.

Realiteit

Toen de docente vrijdagnacht lokale tijd door agenten werd meegenomen, zei ze 'dat ze het niet kon geloven' en dat zij in de veronderstelling was dat er geen doden waren gevallen. Een collega van de docent had eerder verklaard dat de vrouw 'niet met de realiteit om kon gaan' en dat zij 'niet zo goed was als ze dacht.'

De docente, Amy Bishop is inmiddels aangeklaagd voor moord en kan hiervoor de doodstraf krijgen.

Bij de schietpartij in Gresham zijn zeker twee doden en twee gewonden gevallen. Dat heeft de politie bevestigd. 

Dodelijke schietpartijen

Amerikaanse scholen en universiteiten waren de laatste jaren vaker het toneel van dodelijke schietpartijen. Zo vermoordde een student in 2007 nog 32 mensen op de Virginia Tech Universiteit, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg.