NEW YORK - De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton is in New York in een ziekenhuis opgenomen in verband met met hartproblemen. Hij heeft inmiddels met succes een operatie ondergaan.

Dat meldden Amerikaanse media donderdag. De 63-jarige Clinton had geklaagd over pijn in zijn borst, waarop hij werd overgebracht naar het Presbyterian ziekenhuis.

Artsen plaatsten twee stents, metalen buisjes om een van zijn slagaders open te houden, in het lichaam van Clinton. Dergelijke operaties zijn routineklussen in Amerikaanse ziekenhuizen.

Geweldig

Barack Obama, de huidige president van de Verenigde Staten, belde met zijn partijgenoot Clinton en wenste hem een snel herstel toe. Clinton zei tegen het staatshoofd dat hij zich ''absoluut geweldig'' voelde, aldus een medewerker van Obama.

Een adviseur van Clinton zei dat de oud-president doorgaat met zijn werk voor zijn eigen stichting en voor het door een zware aardbeving getroffen Haïti. Obama sprak de hoop uit dat hij dit belangrijke werk op zo kort mogelijke termijn weer op kan pakken.

Haïti

Clinton kreeg in 2004 al een viervoudige bypass. Hij is momenteel de speciale gezant van de VN voor het Haïti.

Clinton, een Democraat, was van 1993 tot 2001 president van de Verenigde Staten van Amerika. Zijn vrouw Hillary is momenteel minister van Buitenlandse Zaken.

Zij stelde een reis naar de Perzische Golfregio uit om een bezoek te kunnen brengen aan haar man in het ziekenhuis. Dochter Chelsea ging ook al naar het ziekenhuis om haar vader te steunen.

Junkfood

Sinds de bypassoperatie in 2004 oogde Clinton fitter dan ten tijde van zijn presidentschap. Als staatshoofd stond hij bekend om zijn voorliefde voor junkfood, zoals hamburgers. Tegelijkertijd deed hij geregeld aan jogging, om fit te blijven.

Bill Clinton geopereerd