WASHINGTON - De Verenigde Staten maken zich dinsdag op voor een zware sneeuwstorm die de oostkust opnieuw onder tientallen centimeters sneeuw zal bedekken.

Afgelopen weekeinde sprak de Amerikaanse president Barack Obama al van 'snowmageddon' toen het gebied getroffen werd door de grootste sneeuwstorm in negentig jaar tijd.

Vooral de federale hoofdstad Washington DC en de staten Virginia en Maryland kregen het zwaar te verduren. Zeker twee mensen kwamen om het leven en op veel plaatsen viel de elektriciteit uit. Op sommige plekken viel 81 centimeter sneeuw.

51 centimeter

Meteorologen verwachten dat tot woensdagnacht een vers pak sneeuw tot 51 centimeter dik zal vallen in het gebied van Washington tot in het zuiden van de staat New Jersey.

New York City, dat in het weekeinde nog gespaard bleef, moet rekening houden met 33 centimeter sneeuw en voor Philadelphia is 45 centimeter verse sneeuw voorspeld.

Vluchten

Een groot aantal vluchten voor woensdag van en naar Washington DC is geannuleerd en de Amerikaanse spoorwegmaatschappij Amtrak waarschuwde voor een beperkte service de komende dagen in het noordoosten van de VS.