LAHORE - De Pakistaanse politie claimt een aanslag te hebben voorkomen op een vijfsterrenhotel in de oostelijke miljoenenstad Lahore.

Agenten hebben zes verdachten opgepakt, onder wie een 15-jarige jongen die zichzelf wilde opblazen.

Dat maakte een hooggeplaatste politiefunctionaris maandag bekend tijdens een persconferentie.

Daar werden ook de zes verdachten getoond, die zwarte maskers droegen om hun identiteit te verbergen. De persconferentie werd beëindigd toen een tv-verslaggever een van de maskers wegtrok en het gelaat van een verdachte te zien was.

Pearl Continental Hotel

Doel van de aanslag zou het Pearl Continental Hotel zijn geweest, waar ook enkele Amerikanen verblijven. Vijf terroristen zouden handgranaten laten ontploffen en nummer zes zou zichzelf opblazen.

Ze zouden zijn getraind in het noordwestelijke Khyberdistrict bij de grens met Afghanistan. De politie kwam hen op het spoor via een tip.

De politie hield vorige week een auto aan, waarin vier van de zes verdachten zaten. De politie vond handgranaten, ontstekers en een zelfmoordvest met nog eens 26 granaten. Ook ontdekte de politie 4 kilo hasj.

Grote druk

De politie in Pakistan staat onder grote druk van de Verenigde Staten om radicaalislamitische strijders aan te pakken.

Islamabad beweert geregeld grote aanslagen te hebben voorkomen, maar de autoriteiten brengen zelden informatie naar buiten over de operaties. Het is niet mogelijk de informatie van de politie na te gaan.