WASHINGTON/BALTIMORE - Weermannen en -vrouwen in het noordoosten van de Verenigde Staten verwachten dinsdagavond en woensdag nog meer sneeuw in de regio van de Amerikaanse hoofdstad Washington.

De burelen van de Amerikaanse federale regering blijven er maandag dicht als gevolg van de uitzonderlijk zware sneeuwstorm van het afgelopen weekeinde. In Washington viel een record pak sneeuw van ruim 80 centimeter.

In de hele regio wordt druk sneeuw geruimd, berichtte The Washington Post maandag. Er is nauwelijks openbaar vervoer. Vrijwel alle scholen zijn dicht.

Trein

De metro rijdt volgens een beperkt schema en enkel in het ondergrondse netwerk van de Amerikaanse hoofdstad. Bovengronds is er nog geen beginnen aan.

Talrijke treinstellen zijn bovendien ingesneeuwd en moeten eerst worden 'opgegraven' voor ze kunnen worden ingezet.

Stroom

Luchthavens in de streek zijn gesloten. In Washington en de staten Maryland, Pennsylvania, New Jersey en Virginia zitten circa 300.000 huishoudens zonder stroom, bleek uit een optelsom van cijfers van de verschillende elektriciteitsbedrijven.

Door de zware sneeuwval zijn talloze bomen geveld die elektriciteitskabels hebben kapot gemaakt. Mogelijk zal het nog dagen duren om de schade te herstellen.

Sneeuwval VS