MIDDLETOWN - Door een explosie in een elektriciteitscentrale in aanbouw in Middletown in de Amerikaanse staat Connecticut zijn zeker vijf doden en twaalf gewonden gevallen. Dat meldde de lokale politie tegenover BNO News.

Het deel van de centrale dat nog in aanbouw was, ontplofte door een lekke gasleiding. Volgens de directeur van de centrale waren er op dat moment vijftig mensen in het gebouw.

Traumahelikopters

Traumahelikopters en tientallen ambulances zijn naar de plek van de ramp gekomen om hulp te bieden. Reddingswerkers met speurhonden zijn in het puin op zoek naar slachtoffers.

Een woordvoerder van een ziekenhuis in Middletown zei dat er berichten ''van een paar tot mogelijk vijftig doden'' zijn. In het Middlesex-ziekenhuis zijn tot dusver elf gewonden binnengebracht. Lokale media spraken eerder van 250 gewonden, maar dat cijfer lijkt veel te hoog.

Aardbeving

De ontploffing was in de verre omgeving te horen. ''Het voelde als een aardbeving'', zei een bewoner. Gebouwen in de buurt werden beschadigd.

Een zwarte wolk hangt boven de Kleen Energy Systems. De energiecentrale zou later dit jaar, in de zomer, in gebruik worden genomen. Er werd proef gedraaid met de door olie en gas gestookte centrale van 620 megawatt.

Middletown telt circa 40.000 inwoners. De stad ligt 37 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hartford van Connecticut, dat in het uiterste noordoosten van de VS ligt.