GUWAHATI - Bezoekers van een dierentuin in India kregen zaterdag de schrik van hun leven toen twee volwassen Bengaalse tijgers ontsnapten uit hun verblijf.

De circa tienduizend bezoekers van het park in de noordoostelijke stad Guwahati raakten in paniek en sloegen op de vlucht, zo meldden media in India.

Een groot aantal politieagenten en medewerkers van de dierentuin kwam in actie om de levensgevaarlijke roofdieren te vangen. Mannelijke exemplaren kunnen een gewicht bereiken van meer dan 250 kilo, bij een lichaamslengte van ruim twee meter.

Desinfecteren

Verzorgers waren bezig met het desinfecteren van het verblijf, toen de tijgers er door nog onbekende oorzaak in slaagden het toegangshek te openen en zich te mengen onder het publiek. De zeven overige Bengaalse tijgers bleven achter in de kooi. Het was zaterdag erg druk in de enige dierentuin in de deelstaat Assam.

De ontsnapte dieren hadden kennelijk al goed gegeten voordat ze uitbraken, want ze vielen niemand aan. De tijgers werden uiteindelijk uitgeschakeld met verdovingsgeweren.