LUIK - Reddingswerkers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag weer twee lichamen onder het puin van het ingestorte appartementencomplex in Luik vandaan gehaald.

Het gaat om een man en een vrouw die samen in bed zijn gestorven. Het officiële dodental komt daarmee op elf te staan.

Franstalige tv-stations in België berichtten vrijdagmiddag dat nog een twaalfde dode onder het puin geborgen zou zijn, maar dit is vooralsnog niet officieel bevestigd.

''De lichamen van de man en vrouw lagen op hun bed in normale staat en zijn perfect identificeerbaar'', aldus een woordvoerder van de Belgische brandweer. Later wordt alsnog een autopsie uitgevoerd.

De man is afkomstig uit het Belgische Hannuit en de vrouw uit Heusden-Zolder. ''De ouders zijn heel moedig, maar wat een drama'', reageerde burgemeester Hervé Jamar van Hannuit nadat hij het nieuws over zijn overleden dorpsgenoot had vernomen.

Explosie

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom zei donderdag dat mogelijk vijftien tot twintig mensen zijn omgekomen door de explosie en de daarop volgende instorting van het gebouw.

De ontploffing, die woensdagochtend vroeg plaatsvond, is vermoedelijk veroorzaakt door een gaslek. Bewoners hadden in het weekeinde al over een gaslucht geklaagd, maar bij een inspectie werd niets bijzonders opgemerkt.

Gasramp Luik