LUANDA - De Angolese politie heeft twee verdachten van betrokkenheid bij de aanval op het nationale voetbalteam van Togo opgepakt. Dat hebben staatsmedia in Angola maandag gemeld.

De politie verrichtte de arrestaties in Cabinda, een Angolees gebied ingeklemd tussen de Democratische Republiek Congo (RDC) en de Republiek Congo. Een Angolese aanklager zei dat de arrestanten lid zijn van het Front voor de Bevrijding van de Enclave Cabinda (FLEC).

Angola houdt die rebellengroep verantwoordelijk voor de aanslag op het voetbalteam van Togo. De guerrillabeweging vecht voor de onafhankelijkheid van het kleine, olierijke Cabinda van Angola.

Aanval

Bij de aanval vrijdag op de spelersbus van het voetbalteam van Togo op de grens van de Republiek Congo en Angola kwamen twee leden van de delegatie om het leven.

Negen anderen raakten gewond. De bus werd onder vuur genomen door opstandelingen. Het team van Togo was op weg naar de Afrika Cup. Na de aanslag zag Togo af van deelname aan het voetbaltoernooi.

Een zegsman van de FLEC zei maandag dat niet de Togolezen, maar hun Angolese beveiligers het doelwit waren van de aanval.

''Het was puur toeval dat de schoten de spelers hebben geraakt. Wij hebben niets met de Togolezen te maken en bieden onze condoleances aan'', aldus de zegsman tegen het Franse tv-station France 24.