HONGKONG - Zeker dertig mensen zijn zaterdag in Hongkong gewond geraakt toen een fles met een bijtende stof een drukke straat werd ingegooid. Onder de slachtoffers waren enkele buitenlandse toeristen.

De negentien mannen en elf vrouwen zijn opgenomen in het ziekenhuis, heeft de politie zaterdag laten weten. Het is de zesde zuuraanval in de Aziatische miljoenenstad in een jaar tijd.

De politie kreeg zaterdagavond meldingen binnen dat iemand een fles met een bijtende stof de Temple Street had ingegooid. Die straat ligt in het district Yau Ma Tei, een levendig winkelgebied. Brandweermannen en agenten zijn erop af gestuurd, maar niemand is opgepakt.

Onderzoek

Halverwege december raakten zeker zes mensen in Hongkong gewond toen een fles met een bijtende stof in het publiek werd geslingerd. Het incident vond plaats in een van de drukste uitgaansgebieden van de metropool.

Ondanks herhaalde oproepen van de autoriteiten naar tips over de daders, is er nog niemand aangeklaagd. Volgens de politie is het onduidelijk of de zes zuuraanvallen met elkaar in verband staan.

Zuuraanval Hongkong