BRUSSEL - Eurostar heeft donderdagavond drie treinen geschrapt. De treinen tussen Brussel en Londen van 18.59 uur en 20.17 uur werden geannuleerd.

De laatste trein die donderdagavond vanuit Brussel naar Londen vertrok was die van 17.59 uur. Daarnaast werd er ook een trein van Londen naar Brussel geschrapt.

Eurostar heeft de dienstregeling voor de komende dagen aangepast. Vrijdag rijden vier treinen van Brussel naar Londen en vier treinen de andere kant op, niet.

Reizigers krijgen het advies om hun reis te annuleren of uit te stellen. Eurostar verkoopt geen tickets voor vrijdag, zaterdag en zondag.

Oproep

De reden voor het schrappen van de treinen is het slechte weer in Groot-Brittannië. Honderden reizigers zijn door het schrappen van de treinen gedupeerd. Eurostar riep zijn klanten donderdagmiddag op om niet naar Londen te reizen indien dat niet noodzakelijk was.

Donderdag zat ook weer een passagierstrein van Eurostar ongeveer twee uur vast in de Kanaaltunnel. In die trein zaten ongeveer 240 passagiers. Eurostar zei tegen de BBC dat deze problemen niet het gevolg waren van het slechte weer.