LOS ANGELES - Een terminal van de internationale luchthaven van de steden Minneapolis en St. Paul, een van de grootste vliegvelden in de Verenigde Staten, is dinsdag ontruimd.

Een bomspeurhond had in een pas geland vliegtuig een verdacht pakketje gevonden, meldde de lokale krant Minneapolis Star Tribune.

Eerder op de dag was al het vliegveld van Bakersfield (Californië) ontruimd. In de bagage van een passagier was een flesje met een verdachte stof aangetroffen. Bij nader onderzoek werden in het flesje sporen van het explosief TNT aangetroffen, zei de plaatselijke sheriff tegen een lokale krant.

Aangescherpt

De beveiliging van Amerikaanse vliegvelden is aangescherpt na een mislukte aanslag op eerste kerstdag. Een Nigeriaan probeerde toen een vliegtuig dat onderweg was van Schiphol naar Detroit op te blazen.

Zondagavond (lokale tijd) was een terminal van de internationale luchthaven van Newark, bij New York, ontruimd. Een man zou zonder te zijn gecontroleerd langs een verkeerde route de hal zijn binnengegaan, waarop iedereen opnieuw moest worden gecontroleerd. De man is nog altijd spoorloos.