NKANDLA - De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma (67) heeft maandag zijn vijfde bruid Thobeka Mabhija (37) het jawoord gegeven. De twee trouwden in Zuma's geboortedorp Nkandla tijdens een traditionele ceremonie.

Ze waren al eerder voor de Zuid-Afrikaanse wet getrouwd. Na het officiële gedeelte barstte het feest los, zei Mike Zuma, broer van de bruidegom. ''Dit is een traditionele gebeurtenis en er wordt flink gedanst en gefeest'', zei hij.

Media waren niet toegestaan bij de privégebeurtenis, maar verslaggevers in de buurt van het dorp in de provincie KwaZulu-Natal meldden dat honderden hoogwaardigheidsbekleders met bussen naar het huwelijk werden gebracht.

Prints

Honderden dorpsbewoners gekleed in dierenhuiden en kleding met Afrikaanse prints begaven zich te voet over modderige paden richting de feestelijkheden.

Zuma en zijn kersverse vrouw hebben samen naar verluidt drie kinderen. Zuma heeft in totaal achttien kinderen. Onlangs zou de president de bruidsschat hebben betaald voor Bongi Ngema, die zijn zesde bruid zal worden.