AMSTERDAM - Bij modderstromen na zware regenval in Brazilië zijn donderdag en vrijdag in de deelstaat Rio de Janeiro in totaal minstens 33 mensen om het leven gekomen.

Tien mensen kwamen vrijdag om toen losgeraakte aarde van een heuvel op een eiland bij Rio de Janeiro drie huizen en een duur pension in de omgeving van Rio de Janeiro bedolf.

Zeker vijf mensen raakten gewond. Ongeveer honderd hulpverleners waren met hulp van politiehelikopters en vaartuigen van de marine op zoek naar overlevenden.

Naar verluidt logeerden in het pension op het eiland voor de kust van Angra dos Reis rond de vijftig gasten.

Aardverschuivingen

Eerder vrijdag waren bij andere aardverschuivingen in Angra dos Reis al vijf mensen omgekomen. Elders in de deelstaat Rio de Janeiro kwamen donderdag negentien mensen om, voornamelijk doordat hutten of geïmproviseerde huizen door regen of modder werden weggespoeld.

De autoriteiten in de regio maakten melding van bijna tachtig aardverschuivingen door de regen. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers zijn drie dagen van rouw afgekondigd en zijn de traditionele feesten met Driekoningen op 6 januari afgelast.