HELSINKI - Een Finse verpleegkundige die eerst alleen werd verdacht van diefstal, wordt nu ook aangeklaagd voor de moord op vijf bejaarden.

Daarnaast zou de 'zuster des doods' hebben geprobeerd om nog zes andere ouderen om het leven te brengen met overdoses medicijnen, zo meldden media in Finland woensdag.

Kranten en tv-stations besteden veel aandacht aan de zaak. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de 59-jarige vrouw de misdrijven heeft begaan tussen 2004 en 2009, onder meer in bejaardentehuizen en ziekenhuizen.

De verdachte ontkent dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Finse media meldden echter dat ze eerder dit jaar is veroordeeld wegens diefstal van juwelen van haar patiënten. Vorig jaar zou ze zijn veroordeeld wegens brandstichting in een lift in een ziekenhuis.

De rechtbank in Helsinki begint in januari aan de behandeling van de zaak tegen de vrouw. In mei veroordeelde een rechtbank in Finland een andere verpleegster nog tot een levenslange celstraf wegens moord op een patiënt en poging tot moord op een baby.