JAKARTA - Indonesië is zaterdag, exact vijf jaar nadat het land getroffen werd door een verwoestende tsunami, opnieuw getroffen door natuurgeweld. In het oosten van het land, bij de eilandengroep de Molukken, deed zich rond vier uur 's middags (lokale tijd) een aardbeving voor.

De Amerikaanse Geologische Dienst stelde dat de beving een kracht had van 6.0 op de schaal van Richter.

De beving gebeurde op een diepte van circa zestig kilometer onder het aardoppervlak. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgegeven en er waren nog geen meldingen van doden, gewonden of schade.

Tual

De schok is volgens een woordvoerder van de Indonesische Meteorologische en Geofysische Dienst alleen gevoeld op het eiland Tual. Aardbevingen komen veel voor in Indonesië, dat op een breukvlak van aardplaten ligt. Meestal veroorzaken de aardschokken weinig schade, maar soms zijn de gevolgen rampzalig.

De beving die de tsunami van 26 december 2004 veroorzaakte, had bijvoorbeeld een kracht van 9,3 op de schaal van Richter. Eind september vonden meer dan 1100 inwoners van de havenstad Padang en omgeving, eveneens op Sumatra, de dood door een aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter.