DHAKA - Voor de tweede keer binnen een week is Bangladesh getroffen door een ongeluk met een veerboot. Een overvolle ferry met honderd passagiers zonk vrijdag in een rivier in het noordoosten van het land, na een botsing met een ander vaartuig. Zeker 46 mensen zijn omgekomen.

Dat meldde de politie van district Kishorganj vrijdag. Tientallen reizigers worden nog vermist. Mogelijk is het ongeluk, ongeveer 150 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Dhaka, veroorzaakt door slecht zicht.

Vorige week vrijdag zonk ook een veerboot in een rivier in het zuiden van het land. Aan boord waren toen circa 1500 passagiers. Vele tientallen mensen vonden de dood. Zeker 85 lichamen konden worden geborgen, maar tientallen mensen worden nog steeds vermist. De autoriteiten hebben de bergingswerkzaamheden inmiddels gestaakt.

Elk jaar verliezen honderden personen in het arme Bangladesh het leven door bootongelukken, meestal omdat te veel passagiers aan boord worden gelaten. Ook worden de veiligheidsvoorschriften nauwelijks nageleefd.