SEATTLE - De man die ervan wordt verdacht zondag in de Verenigde Staten vier agenten te hebben doodgeschoten, is nog in leven en wordt geholpen door vrienden.

Bekijk de video

De politie heeft met verscheidene mensen gesproken die de voortvluchtige hebben geholpen sinds de schietpartij, berichtten Amerikaanse media dinsdag.

De 37-jarige Maurice Clemmons zou zondagochtend het vuur hebben geopend op de agenten in een eetgelegenheid in Lakewood, bij Seattle, in het westen van de Verenigde Staten.

Borst

Clemmons zou door een van de agenten in zijn borst zijn geraakt, maar wist toch te ontkomen. De politie viel zondagavond het huis van de man in Seattle binnen, maar de woning was leeg.

De politie waarschuwt dat Clemmons gewapend, gevaarlijk en mentaal instabiel is. Agenten hebben de zoektocht naar de verdachte opgevoerd met deur-tot-deur huiszoekingen en snuffelhonden.

Beroving

De autoriteiten hebben een beloning van omgerekend ruim 80.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot de opsporing van de verdachte. Clemmons werd op 17-jarige leeftijd tot 95 jaar cel veroordeeld voor meerdere misdaden, waaronder beroving met geweld.

In 2001 verleende de gouverneur van Arkansas gratie, omdat Clemmons de misdaden in zijn tienerjaren had begaan.