ESSEN - De Duitse politie denkt de twee mannen die donderdag waren ontsnapt uit een gevangenis in Aken op het spoor te zijn. Vanaf zaterdagochtend vroeg zoeken agenten intensief naar het duo rond een meer ten zuiden van de stad Essen.

Dat heeft een woordvoerder van de politie in Keulen gezegd.

De twee mannen hadden donderdagavond een cipier van de gevangenis in Aken, net over de grens bij Kerkrade, overmeesterd.

Buiten dwongen ze een taxichauffeur naar Keulen te rijden. Daar stapten ze uit en vluchtten ze de oude binnenstad in. Het centrum werd afgegrendeld, maar de mannen slaagden er vermoedelijk toch in te ontkomen.

Vrouw

In Keulen gijzelden ze vrijdag een vrouw. Ze dwongen de autobestuurster met hen van Keulen naar Essen te rijden. Toen de benzine op was, lieten ze de auto achter en vluchtten ze te voet verder.

Michael Heckhoff (50) en Peter Paul Michalski (46) zaten vast wegens moord, poging tot moord en ontvoering. Ze zaten beiden een levenslange gevangenisstraf uit.

Bij de zoektocht naar de twee zou ook de Nederlandse politie betrokken zijn geweest. De politie in Duitsland waarschuwde mensen geen actie te ondernemen tegen het ''gewelddadige en meedogenloze'' duo.