AMSTERDAM - De man die vrijdag in een kantoor in Florida iemand doodschoot en vijf mensen verwondde was een ontslagen oud-werknemer van het bedrijf. Hij is zaterdag aangeklaagd wegens moord, zo heeft de politie zaterdag gezegd.

Jason Rodriguez liep vrijdag op de achtste verdieping van een kantoorflat in Orlando de receptie binnen van RHS, een groot bedrijf dat onder meer bouwadviezen verstrekt.

De 40-jarige Rodriguez haalde een revolver onder zijn shirt vandaan en schoot een 26-jarige werknemer die bij de receptiebalie stond dood. Daarna liep de schutter door naar de gedeelde werkruimte en opende het vuur op andere oud-collega's, waarbij vijf mensen gewond raakten.

Die vijf slachtoffers zullen hun verwondingen vermoedelijk allen overleven, zo is de verwachting van de politie.

Excuses

Na de schietpartij maakte Rodriguez zich uit de voeten. De politie trof hem enkele uren later aan in het huis van zijn moeder, waar hij zonder problemen werd gearresteerd en zijn excuses aanbood. "Ik ga momenteel door een moeilijke tijd. Sorry", zei hij.

Gevraagd waarom hij zijn oud-collega's had neergeschoten antwoordde Rodriguez: "Omdat ze me allemaal hebben laten verrotten".

Rodriguez, een ingenieur en technisch tekenaar die in juni 2007 door RHS werd ontslagen, zei het bedrijf verantwoordelijk te houden voor problemen die hij had ondervonden bij het verkrijgen van een werkloosheidsuitkering.