AMSTERDAM - De Spaanse politie heeft in Benidorm drie Nederlanders opgepakt die verdacht worden van valsemunterij, drugshandel en diefstal. De drie hadden bij hun aanhouding 'een veelvoud' aan biljetten van 50 euro bij zich.

Dat meldt het Spaanse persbureau EFE. De aangehouden Nederlanders zijn 36, 40 en 45 jaar oud en zijn bekenden van de politie.

Zij hadden spullen bij zich die volgens de politie gebruikt konden worden voor het plegen van overvallen.

Daarbij was onder meer een systeem dat gebruikt wordt om een alarm onklaar te maken en kleren die kunnen dienen als vermomming, schrijft de krant La Verdad. Ook hun identiteitsbewijzen waren vervalst.

Valse biljetten

In hun auto, die in Duitsland gestolen bleek, werd vijftien gram heroïne aangetroffen. In de hotelkamer waar de drie verbleven vonden agenten meer dan drieduizend euro aan valse biljetten en nog eens tien gram heroïne.

Zij werden vorige week woensdag aangehouden en waren volgens de politie van plan om de volgende dag uit de badplaats te vertrekken.

De Spaanse politie onderzoekt de herkomst van het valse geld en mogelijke betrokkenheid van de drie bij andere delicten in en buiten Spanje.