CLEVELAND - De politie heeft nog meer lijken gevonden in het horrorhuis in de stad Cleveland in de Verenigde Staten.

Inmiddels zijn zeker tien en mogelijk elf stoffelijke overschotten van vrouwen aangetroffen, zo meldden Amerikaanse media. De zoektocht naar lichaamsdelen is nog altijd niet afgerond.

De lokale autoriteiten gaan ervan uit dat het huis van de 50-jarige Anthony Sowell, die is aangehouden als verdachte van verkrachting, volledig zal worden gesloopt tijdens het onderzoek.

Er werden al zes lijken ontdekt in het drie verdiepingen tellende pand, terwijl vier lichamen werden geborgen uit graven in de tuin.

Smerige lucht

Er is mogelijk sprake van een elfde slachtoffer, aangezien er een hoofd werd aangetroffen in een plastic zak in een emmer.

Buurtbewoners klaagden al jaren over een 'smerige lucht' in de omgeving, maar velen dachten dat deze werd veroorzakt door de nabijgelegen worstfabriek.

Een gemeenteraadslid wil een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren, omdat de eerste geurklachten al van jaren geleden dateren.

Verkrachting

''Ik weet verdorie zeker dat onze volksgezondheidsafdeling het verschil had gemerkt tussen de lucht van een mensenlijk en dat van dierenvlees'', aldus Zack Reed.

Sowell zat eerder al een celstraf van vijftien jaar uit wegens de verkrachting van een zwangere vrouw in 1989.

De man werd zaterdag bij zijn woning aangehouden, nadat een buurtgenoot hem had gesignaleerd en de politie had ingelicht.