KABUL - In Afghanistan zijn vijf Britse militairen om het leven gekomen tijdens een schietpartij in de zuidelijke provincie Helmand.

Een politieagent opende bij een controlepost het vuur op de Britten, zo meldde het ministerie van Defensie in Groot-Brittannië in een woensdag gepubliceerde verklaring.

Het incident gebeurde dinsdagmiddag in het district Nad-e'Ali. De agent zou zonder waarschuwing zijn begonnen met schieten.

De militairen schoten terug, maar de dader wist te ontkomen. Hij is nog altijd voortvluchtig. Het is nog onduidelijk wat zijn motief was.

Trainingen

De militairen verbleven in een militair complex, waarvan de controlepost onderdeel uitmaakte. Ze verzorgden daar trainingen voor Afghaanse politieagenten.

Groot-Brittannië heeft circa negenduizend militairen gelegerd in het onrustige zuiden van Afghanistan. Dit jaar vonden al 93 werknemers van het leger de dood door aanslagen die vooral werden uitgevoerd door de Taliban.

Sinds de omverwerping van het regime van deze radicaalislamitische beweging in 2001 kwamen 229 Britten om het leven in Afghanistan.