LOS GIGANTES - Zeker twee mensen zijn zondagmiddag op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife om het leven gekomen tijdens een rotslawine.

De slachtoffers zijn een 57-jarige Britse toeriste en een 34-jarige Spanjaard. Dat meldden woordvoerders van de lokale autoriteiten zondagavond.

De lawine ontstond rond vier uur bij het resort Los Gigantes aan de westkant van het eiland. Circa 40 meter rots brak af van een klif. Op sommige plaatsen werd het lavastrand bedekt met een vijf meter dikke steenlaag.

De hulpdiensten zetten groot materieel in om de rotsen te verwijderen en stoffelijke overschotten te bergen.

Speurhonden

Ook werden speurhonden ingezet om vast te stellen of er naast de twee doden nog mensen onder het puin lagen. Een woordvoerster van de hulpdiensten liet weten dat er waarschijnlijk geen sprake is van meer doden en gewonden.

Een stuk strand van ongeveer honderd bij 75 meter werd bedekt met rotsen. Volgens Spaanse media waren bij het getroffen stuk strand waarschuwingen geplaatst voor lawinegevaar, nadat een maand eerder al rotsblokken van dezelfde klif waren afgebrokkeld en op het strand beland.

De gevaarlijke zone was verder met een lint afgezet.

Vakantie

De Canarische eilanden zijn zeer in trek als vakantiebestemming. Ieder jaar vliegen veel Nederlanders richting de eilandengroep in de Atlantische Oceaan om van zon, zee en strand te genieten.

Los Gigantes staat bekend om de imposante rotspartijen, die tot achthonderd meter oprijzen vanuit het water.