BrowseAloud is de voorleeshulp die websites leesvriendelijker en begrijpelijker maakt. Wanneer de bezoeker met de cursor over de tekst gaat, wordt de tekst voorgelezen én met een tweekleurige meeleescursor of in een vergrotingsvenster getoond. Op deze manier geeft NU.nl de mensen met een visuele beperking of taalachterstand de mogelijkheid om de informatie beter te begrijpen. De voorleeshulp kan via een link op de website worden geïnstalleerd door middel van een gratis te downloaden programma.

Om gebruik te maken van deze voorleeshulp moet u eenmalig een klein programma op uw pc installeren. De bestandsgrootte: 11 MB. De link naar deze gratis download treft u onderaan de pagina aan.

U wordt dan naar een website geleid waar uitleg staat over hoe deze functie werkt. Vervolgens kunt u de voorleesfunctie zelf installeren door middel van een gratis plug-in. U hoeft de plug-in maar één keer te downloaden en te installeren, de functie werkt dan op alle sites die ook met BrowseAloud werken.

Nuttig en noodzakelijk

Laaggeletterden, dyslectici, anderstaligen en slechtzienden kunnen met een voorleeshulp de informatie van een site beter begrijpen. De zelfredzaamheid neemt toe door de auditieve én visuele ondersteuning.

Na de download kunt u uw persoonlijke instellingen van de voorleeshulp zelf wijzigen door rechtsonder te klikken op het icoontje op uw pc.