Een vijfde van de Nederlandse ondernemers weet niet wat de aankomende overgangsfase na de Brexit betekent voor het bedrijf, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) vrijdag op basis van een eigen enquête. Nog steeds zijn er ondernemers die niet voorbereid zijn op het Britse vertrek uit de Europese Unie.

Dit aandeel is gelijk gebleven sinds de laatste peiling. 17 procent van de ondernemers laat weten niet voorbereid te zijn op de Brexit. Een derde is goed voorbereid en de helft zegt "enigszins" te zijn voorbereid op nieuwe handelsverhoudingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Het VK treedt op 31 januari om middernacht uit de EU. Hiermee is de Brexit een feit, maar geldt er nog wel een overgangsperiode waarin de Britse en Europese leiders bespreken hoe ze hun relatie verder gaan vormgeven.

Zo'n 38 procent van de ondernemers grijpt de overgangsperiode aan om zich alsnog te gaan voorbereiden of betere voorbereidingen te treffen. Overigens verwacht eenzelfde percentage dat de overgangsperiode uiteindelijk verlengd zal worden.