De Britse premier Theresa May wil haar Brexit-deal volgende maand weer voorleggen aan het Lagerhuis. Dat moet gebeuren in de week van 3 juni, meldt een woordvoerder van de premier dinsdagavond.

Dit jaar is er al drie keer gestemd over de Brexit-deal waar de Britse regering en de Europese Unie (EU) anderhalf jaar lang over hebben onderhandeld. Driemaal was er geen meerderheid voor te vinden.

De premier zoekt meer politieke steun en voerde dinsdagavond een "nuttig en constructief" overleg met oppositieleider Jeremy Corbyn. Zijn Labour Party praat al zo'n zes weken met de regering over een uitweg uit de Brexit-impasse. May hoopt door de gesprekken genoeg stemmen bij de oppositie te winnen voor een meerderheid.

De wekenlange onderhandelingen tussen de twee partijen moeten voor een doorbraak zorgen in het Brexit-proces dat al maandenlang muurvast zit.

May wil Brexit voor zomerreces rond hebben

May liet dinsdagmiddag nog weten de Brexit vóór het zomerreces rond te willen krijgen. Doorgaans begint dat reces halverwege de maand juli. Gezien de vorige drie stemmingen over haar Brexit-akkoord lijkt dit zonder de steun van de grootste oppositiepartij niet mogelijk.

Omdat de Brexit al twee keer is uitgesteld, moet het Verenigd Koninkrijk bovendien deze maand toch weer verkiezingen voor het Europees Parlement houden. In een recente peiling ging de nieuwe pro-Brexit-partij van Nigel Farage ruim aan kop.