Hooggeplaatste Britse bankiers stellen donderdag dat Londen wereldwijd een belangrijk financieel centrum blijft, wat voor vorm de Brexit ook krijgt.

Zo zegt Barclays-voorzitter John McFarlane dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat 'The City', zoals het financieel centrum van Londen ook wel wordt genoemd, na de Brexit toegang houdt tot Europa. "Op 30 maart zal de Europese kapitaalmarkt in Londen gevestigd zijn, wat er ook gebeurt."

Norman Blackwell, voorzitter van Lloyds Banking Group, ziet de Brexit zelfs als een kans voor financiële instellingen die zich focussen op het Verenigd Koninkrijk. De uittreding zou kunnen leiden tot "stabiele regelgeving" en minder belastende kapitaal- en rapportageregels.

De bankiers zeggen dit acht dagen voor de officiële uittredingsdatum van 29 maart, terwijl er nog altijd geen deal is gesloten tussen de Europese Unie en het VK.

Veel banken, verzekeraars en vermogensbeheerders, waaronder Barclays, hebben in voorbereiding op de Brexit meer dan 1 biljoen pond (ruim 1,15 biljoen euro) aan activa naar het buitenland verplaatst.