Britse klanten van Porsche moeten er rekening mee houden dat ze na een harde Brexit mogelijk tot 10 procent meer voor hun auto moeten gaan betalen als die na 29 maart geleverd wordt, waarschuwt het autobedrijf in een verklaring aan persbureau Bloomberg.

Als het Verenigd Koninkrijk via een harde Brexit de Europese Unie verlaat, gaan er namelijk importtarieven gelden. Dan valt het land terug op de regels die de wereldhandelsorganisatie WTO hanteert.

Klanten die uiterlijk op 17 januari een aanbetaling hebben gedaan voor hun nieuwe Porsche, zullen geen last hebben van de nieuwe tarieven. Klanten die er mogelijk wel mee te maken krijgen, kunnen hun bestelling aanpassen.

Porsche, onderdeel van Volkswagen, heeft geen fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ford, Nissan en Jaguar Land Rover.

"Net als de rest van de industriële sector hebben we heel snel duidelijkheid nodig over de vorm van de toekomstige relatie tussen het VK en de EU", aldus het bedrijf tegenover Bloomberg.

Porsche heeft in 2018 wereldwijd een recordaantal van 256.255 auto's afgeleverd, 4 procent meer dan in het voorgaande jaar. Vooral in China en de Verenigde Staten ging het goed met de verkopen.