Ruim 250 bedrijven tonen vanwege de Brexit interesse in een verhuizing van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland, zo heeft het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) donderdag gemeld aan de NOS.

Begin 2018 ging het nog om 150 bedrijven. In het jaar daarvoor waren het er tachtig. De stijging komt door de onzekerheid die ontstaan is als gevolg van de Brexit, aldus een woordvoerder tegen de NOS.

Het Verenigd Koninkrijk zal op 29 maart 2019 de Europese Unie verlaten, maar het is nog steeds onduidelijk op welke wijze dit zal gebeuren. Nu de Brexit steeds dichterbij komt, overwegen meer bedrijven een verplaatsing van de werkzaamheden.

"Al deze bedrijven overwegen om ook arbeid en investeringen te verplaatsen naar Nederland. Dat gaat niet om papieren verhuizingen", aldus het NFIA, dat onderdeel is van het ministerie van Economische Zaken.

Brits parlement zegt nee tegen Brexit-deal, wat nu?
76
Brits parlement zegt nee tegen Brexit-deal, wat nu?

NFIA maakt namen van bedrijven niet bekend

De organisatie meldt verder dat de bedrijven afkomstig zijn uit de gezondheidssector, creatieve industrie, financiële dienstverlening en logistiek. Er zijn geen namen bekendgemaakt.

Ook is onduidelijk hoeveel van deze bedrijven de verhuizing gaan doorzetten. Deze cijfers worden volgens de NOS pas in februari naar buiten gebracht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!