Automaker Bentley stevent bij een 'no deal-Brexit' weer op verlies af. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van Volkswagen, schrijft voor 2018 nog rode cijfers, maar zou dit jaar voor het eerst weer winst maken, vertelt topman Adrian Hallmark dinsdag.

In de eerste drie kwartalen van 2018 maakte Bentley al 137 miljoen euro verlies. Cijfers over het laatste kwartaal zijn nog niet bekend. Volgens Hallmark heeft de automaker een nieuwe tactiek ingezet, die voor winst moet zorgen. Dat laatste is maar de vraag bij een 'no deal-Brexit', stelt hij.

Bentley zou grote risico's lopen als het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie geen deal weten te bereiken, zegt Hallmark. Zo zouden verhoogde douanetarieven de automaker flink raken, omdat het in het VK gevestigde bedrijf zowel importeert als exporteert.

Het bedrijf is in elk geval niet van plan de productie tijdelijk stop te zetten na de officiële uittreding van het VK uit de EU op 29 maart. Dat zijn branchegenoten MINI en Honda wel van plan, omdat ze nog niet voldoende voorbereid zijn op de Brexit.