Elektronicagigant Sony is vanwege Brexit van plan het Europees hoofdkantoor van het Verenigd Koninkrijk naar de Nederlandse tak in Amsterdam te verplaatsen, schrijft Britse krant The Daily Telegraph maandag op basis van fusiedocumenten. Sony stelt dat er geen sprake is van een verhuizing, en dat het slechts om een juridische verandering gaat.

De reden voor de fusie zou volgens de krant het risico op een 'no deal-Brexit' zijn. Die zou de handel van het bedrijf lastiger maken. De fusie zou dan ook op 29 maart rond zijn, precies op de datum waarop het VK officieel uit de EU treedt.

Een woordvoerder van Sony zegt tegen NU.nl dat het alleen om een juridische aanpassing gaat: "Het betreft enkel een wijziging van de juridische entiteit van Sony Ltd. naar Sony Europe B.V." Er zou geen sprake zijn van een fysieke verhuizing.

Zo zouden er geen personeelsleden hoeven te verhuizen, en gaan de zaken volgens het bedrijf "zonder enige onderbreking of wijziging door" zoals nu.

Eerder kondigde het Japanse Panasonic al de verhuizing van het hoofdkantoor aan, van Londen naar Nederland. "Dit zorgt ervoor dat we onze klanten op de beste manier kunnen blijven bedienen, doordat we voorbereid zijn op alle mogelijke uitkomsten van de Brexit", aldus Panasonic.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!