De Britse premier Theresa May wil niets weten van een nieuw referendum over de Brexit. 'Verraad van de democratie', noemt ze het als er voor de tweede maal een volksraadpleging komt over het Britse vertrek uit de Europese Unie.

In Sunday Telegraph schrijft May zondag dat ze niet zal ''toegeven'' aan de luider wordende roep om een nieuw referendum.

''In veel gevallen vertrouwden ze er voor het eerst in decennia op dat hun stem zou meetellen. Dat na jaren van zich genegeerd voelen door de politiek hun stem zou worden gehoord'', schrijft May over de miljoenen mensen die in 2016 voor een Brexit stemden.

''Om de vraag opnieuw te stellen zou een groot verraad zijn van onze democratie - en een verraad van dat vertrouwen", aldus de premier.

De actiegroep People's Vote voert campagne voor een volksstemming die gehouden moet worden als er een definitief akkoord is over de Brexit. May schrijft ook dat de regering er rekening mee houdt dat er helemaal geen akkoord komt te liggen. Maar ze is er zeker van dat het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat met een ''goede deal''.