De Britse regering begint met het adviseren van mensen en bedrijven over wat ze moeten doen als er geen akkoord over de Brexit komt tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. 

Donderdag wordt het eerste advies gepubliceerd door minister van Financiën Dominic Raab, meldt de BBC.

"Een afspraak met de EU heeft nog steeds onze prioriteit'', aldus een regeringswoordvoerder. "Maar we moeten overal op voorbereid zijn.''

Een van de redenen dat de Britse overheid met adviezen komt, is dat er veel verhalen rondgaan over wat een Brexit zonder afspraak betekent voor de Britten. "We willen laten zien dat er niet veel waar is van al die spookverhalen", verduidelijkt Raab. "Ik kijk ernaar uit om meer duidelijkheid te geven."

Raab laat ook aan de BBC weten dat de Britse regering in sommige gevallen sowieso actie zal ondernemen om de eigen inwoners te helpen.

Een woordvoerder van oppositiepartij Labour laat weten dat er hoe dan ook een verdrag tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU moet komen. "Als er geen Brexit-deal komt, heeft de regering enorm gefaald."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!