De Britse bank Barclays verplaatst Spaanse, Franse en Duitse takken van het bedrijf vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Ierland. Dit doet de bank als voorbereiding op het Britse vertrek uit de Europese Unie.

Zo hoopt de bank Europese klanten op dezelfde manier te kunnen blijven bedienen in het geval van een Brexit zonder deal. Naar verwachting zullen op den duur alle Europese takken van Barclays naar Ierland verhuizen. 

Barclays volgt hiermee het beleid van andere Britse banken. HSBC kondigde vorige week aan Ierse en Poolse onderdelen te verplaatsen naar Frankrijk. Ook Lloyds zou soortgelijke plannen hebben.

Barclays wordt met de verhuizing in één klap de grootste bank van Ierland als het gaat om bezittingen. Met de ingreep komen de totale bezittingen uit op 250 miljard euro. 

Dat is een groter bezit dan dat van Ierse concurrenten als de Bank of Ireland en AIB, die respectievelijk 123 miljard euro en 90,1 miljard euro aan bezittingen hebben.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!