EU-studenten die na de Brexit nog in het Verenigd Koninkrijk willen studeren, gaan daar niet meteen meer voor betalen. Dat meldt de Britse onderwijsminister Damian Hinds maandag tegen nieuwswebsite iNews

Het collegegeld van Britse universiteiten voor EU-studenten zal in het studiejaar 2019-2020 niet hoger liggen dan dat van Britse studenten. Dit bedrag blijft gedurende de studieprogramma's gelijk.

Ook krijgen studenten uit de Europese Unie nog steeds toegang  tot dezelfde ondersteuning. De Schotse overheid had dit al eerder beloofd. 

Britse universiteiten waren bang dat het aantal studenten en de hoeveelheid financiering flink zouden teruglopen, als er geen Brexit-deal zou worden gesloten. Dit besluit geeft de universiteiten meer lucht. Momenteel zijn er 135.000 EU-studenten in het Verenigd Koninkrijk. 

Toekomst

Volgens de BBC wordt het besluit ook gezien als handreiking naar de Europese Unie voor de komende Brexit-onderhandelingen. Britse universiteiten hopen toegang te behouden tot een deel van Europese subsidiefondsen.

Hoe hoog het collegeld voor EU-studenten wordt na het studiejaar 2019-2020 is nog onbekend. Als studenten uit de Europese Unie gezien gaan worden als overzeese studenten, zullen de collegegelden veel hoger gaan liggen. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!