In een vertrouwelijk rapport van de regering van het Verenigd Koninkrijk over de gevolgen van Brexit is te lezen dat ''alle sectoren van de economie van het Verenigd Koninkrijk te lijden zullen hebben van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.''

De Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed meldt dat het inzage heeft gehad in het rapport met de naam EU Exit Analyse, dat eerder deze maand geschreven is. Brexitminister David Davis weigerde een reactie te geven op het uitgelekte rapport. Een woordvoerder van de regering weigerde eveneens te reageren.

Volgens het rapport ligt de groei van de economie van het Verenigd Koninkrijk de komende vijftien jaar 5 procent lager dan wanneer het land binnen de EU zou zijn gebleven. Dat is onder de voorwaarde dat er voor het Verenigd Koninkrijk een gunstig handelsverdrag met de EU wordt afgesloten. Doet het Verenigd Koninkrijk dit niet dan loopt het verschil op tot 8 procent.

De economische tegenvaller zou gelden voor alle economische sectoren in alle regio's van het land. Zwaarst getroffen regio's zijn het noordoosten, de westelijke Midlands en Noord-Ierland.

Eind vorige week maakte de gouverneur van de Bank of England al bekend dat de keuze van de bevolking van het Verenigd Koninkrijk voor een Brexit de economie tot nu toe al tientallen miljarden ponden heeft gekost.

Maandag werd duidelijk dat de onderhandelingen over de overgangsperiode na de Brexit van start kunnen gaan. De EU-ministers voor Europese Zaken stelden het mandaat van hun onderhandelaar Michel Barnier vast.