Jaguar Land Rover is hoopvol gestemd dat de export van zijn auto's ook goed zal verlopen als de Britten formeel uit de Europese Unie zijn gestapt.

Volgens de baas van de automaker zullen het Verenigd Koninkrijk en de omliggende landen er alles aan doen om de handel te beschermen.

Ralf Speth zei tegen Britse media dat hij er zeker van is dat de handel in de toekomst ''vrij en eerlijk" zal plaatsvinden. De bureaucratische rompslomp moet volgens hem tot een minimum worden beperkt.

''Ik ben er absoluut van overtuigd dat politici aan beide kanten, dat wil zeggen continentaal Europa aan de ene kant en het Verenigd Koninkrijk aan de andere kant, het beste zullen doen voor de gemeenschap", zo zei hij.

Het Indiase Tata Motors is eigenaar van de grootste Britse automaker.

Jaguar Land Roverbracht donderdag ook naar buiten dat het bedrijf vanaf 2019 elektrische en hybride auto's zal produceren. De onderneming keert diesel- en benzinewagens daarmee de rug toe. Jaguar treedt hiermee in de voetsporen van Volvo, dat in mei bekendmaakte geen nieuwe genetarie dieselmotoren meer te ontwikkelen.