Royal Bank of Scotland (RBS) wil zijn Europese handelsactiviteiten na de Brexit in Amsterdam vestigen. Topman Ross McEwan zei vrijdag dat RBS in gesprek is met toezichthouders over de verhuizing.

Dat heeft McEwan van RBS vrijdag laten weten.

Amsterdam probeert al langere tijd bedrijven over te halen Londen te verruilen voor Amsterdam wanneer het Verenigd Koninkrijk na de Brexit geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie. 

Donderdag maakte het Amerikaanse handelshuis Tradeweb Markets zijn komst naar Amsterdam al bekend. De hoofdstad hoopte grotere bedrijven binnen te halen om zo de spilfunctie van de Londense City over te kunnen nemen. Veel bedrijven lijken echter Frankfurt te verkiezen boven Amsterdam.

Royal Bank of Scotland heeft vrijdag ook cijfers over het tweede kwartaal bekendgemaakt. Het bedrijf boekte een winst van 680 miljoen pond (752 miljoen euro). Een jaar eerder was er in het tweede kwartaal nog een verlies van 1,1 miljard pond. De omzet steeg met een derde.

RBS werd tijdens de crisis overgenomen door de Britse overheid die 71 procent van de aandelen in handen heeft. De bank heeft enkele maatregelen genomen die de Britse overheid als eis heeft gesteld om het bedrijf weer op eigen benen te laten staan. Onder meer een schikking met de Amerikaanse justitie ontbreekt echter nog.